Duurzame natuurspeelplaatsen

Uit onderzoek blijkt dat mensen die vaker in een groene omgeving verkeren, minder last hebben van stressgerelateerde problemen. De Wijk Hoveniers draagt graag bij aan zo’n gezonde, groene leefomgeving. Hierbij werken we samen met buurtbewoners en schoolkinderen in grote participatieprojecten. De frisse ideeën leiden tot gezonde natuurspeelplaatsen, die niet alleen van ecologisch, maar ook van sociaal belang zijn. De duurzaam aangelegde speelplaatsen zorgen voor verbinding tussen buurtbewoners en een gezond buitenleven voor kinderen.

Wat is een natuurspeel(water)plaats?

Natuurspeelplaatsen zijn speeltuinen die met natuurlijke materialen aangelegd zijn. De speelplaatsen kunnen bestaan uit bijvoorbeeld een klimheuvel, een blotevoetenpad, een evenwichtsbalk, een steltenpad en een pad met keien waar kinderen overheen kunnen lopen. 

Het is ook mogelijk een natuurwaterspeelplaats aan te leggen. Zelfs het neerzetten van een tribune met een duurzaam karakter is niet ongebruikelijk. Zo kunnen ouders van een afstandje kijken naar hun spelende kleintjes.

Samen met de gemeenschap

Natuurspeelplaatsen worden aangelegd in samenwerking met Natuurlijk Groen. Zij zijn gespecialiseerd in het creëren van speelplaatsen met inbreng van gemeenten, woningcorporaties, scholen en speeltuinen. In de galerij ziet u enkele speeltuinen die wij eerder hebben aangelegd.

Naar de galerij